Full Orbit partner van het Oracle Race Data Experience Centre

blog-header

Op 14 juli jl. heeft technologiebedrijf Oracle het ‘Race Data Experience Centre’ in zijn Nederlandse kantoor in Utrecht geopend. De titelpartner van huidig wereldkampioen F1®-team Oracle Red Bull Racing laat gebruikers achter het stuur van een levensechte racesimulator actief kennismaken met de data, analytics en cloudtechnologie die leiden tot winnende racestrategieën.

 

IOT en Data Science

In de wereld van de Formule 1 wordt data steeds crucialer om op diverse manieren een 
competitief voordeel te behalen. Een Formule 1-auto is uitgerust met honderden sensoren die voortdurend gegevens verzamelen tijdens het rijden. Zowel de coureur als het team gebruiken deze gegevens om strategische beslissingen te nemen en de prestaties van de auto optimaal aan te passen aan de voortdurend veranderende omstandigheden.

Bovendien wordt data uit racesimulatoren steeds belangrijker als informatiebron voor de ontwikkeling en afstelling van de auto, aangezien deze simulaties steeds realistischer worden. Het voordeel van simulatie is de mogelijkheid om veel sneller iteraties uit te voeren om verbeteringen te testen.

 

Full Orbit partnership Race Data Experience

Full Orbit heeft zich als partner aan het Oracle Race Data Experience Centre verbonden om met Oracle gezamenlijke klanten en prospects op speelse wijze te laten zien hoe data analytics en moderne technologieën als AI, Machine Learning en Cloud, het gedrag en besluitvorming helpen aanpassen en verbeteren.

Locker

Daarnaast werkt Full Orbit samen met Oracle om de race ervaring met analytics en AI nog verder te verbeteren. Binnenkort meer hierover.